8 Şubat 2008 Cuma

Kurabiyeeeee!

Hayır, Kurabiye Canavarı hakkında yazmayacağım.

Son yılların gözde iletişim aracı pek tabii ki internet (yoksa şüphen mi var). Firmalar da bu aracı mümkün olduğunca etkin kullanmaya çalışıyorlar. Ciddi bir bölümü bunu yüzüne gözüne bulaştırıyorsa da, sanal alemde iyi işler yapan firmalarımız da var, gördüm görüyorum.

"İnternetin sunduğu en önemli özellik nedir hoca?" diyenlere cevabımız pek tabii ki "interaktivite"dir. Yani internet sadece içeriği sunanın değil, ziyaretçinin de aktif olabildiği, paylaşımda bulunabildiği bir ortam ve bu da pazarlama için biçilmiş kaftan. İşte bu fırsatı değerlendirmek isteyen firmalar, son zamanlarda müşterilerin hem ilgisini çekebilecek, hem de ürünle bir deneyim yaşamalarını sağlayabilecek şahane bir yöntemi fark ettiler: Oyunlar.

Üstünde düşünülmemiş, aceleye gelmiş kötü örnekleri de var, ama bugün rastlaştığım oyun kesinlikle onlardan değil. Sitenin adı Sevgiliye Kurabiye, fikrin sahibi ise Arçelik. Oyunun amacı sevgililer günü münasebetiyle kendi dilediğimiz şekilde kurabiyeler yapıp sevgilimize göndermek ve vitrinde sergilemek. Oyunda ne kurabiye canavarı, ne de bölüm sonu canavarı var ve kendisi zaman öldürmek için birebir. Ben tüm öğrencilerim için resimde görüldüğü üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi kurabiyesi yaptım misal.

Sevgilisine tek taştan daha hayırlı bir hediye vermek isteyenlere duyurulur efendim: http://www.sevgiliyekurabiye.com

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Hocam çok güzel bir kurabiye yapmışsınız ellerinize sağlık sanal olarak yapması bile beceri ister tebrik ederim

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Teşekkür ederim Işıl :)

ozge can dedi ki...

Hocam bu kurabiyelerden yapıp okulda satsak, bizler de yesek güzel olmaz mı?

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Olur valla, iyi de iş yapabilir Ekonomi Kurabiyesi diye. Varsa bir cengaver, neden olmasın :)