20 Mayıs 2008 Salı

Hoşgeldin, hoşgeldin, hoşgeldin

Britanya zeki adamların ülkesidir. Üstünde güneş batmayan imparatorluğu onlar kurmuşlar, o veya bu şekilde dünya ticaretini ellerinde tutmuşlar, envayi çeşit taktik ile dünyayı dize getirmiş, politikayı ise hep iyi becermişlerdir. Çok iyi de futbol oynarlar. Özetle Adalılar, ister İngiliz, ister İskoç, ister İrlandalı olsun, kafası çalışan insanlardır.

Marka yönetimi hariç.

Bu kanıya varmama neden olaylardan biri geçenlerde yazdığım OGC vakası. İngiltere'de bu logonun yankıları devam ederken, bir haber de İskoçya'dan geldi. İskoçya, ulusal pazarlama kampanyasının öğelerinden biri olarak sloganını yenilemeye niyetlenmiş. Eski slogan olan "The Best Small Country in the World - Dünyanın En İyi Küçük Ülkesi"ni değiştirmek için 125,000 Sterlin değerinde bir kampanya başlatan İskoçlar, sonunda yeni sloganlarını bulmuşlar.

"İskoçya'ya hoşgeldiniz - Welcome to Scotland"

Kendilerini bu dahiyane fikir için ne kadar tebrik etsem az. Gerçekten çok ince düşünmüşler. Ajansa ödedikleri sterlinciklerin her kuruşuna değmiş.

Haberin ayrıntıları burada. Bu örneklere bakınca "Turkey welcomes you"yu bile sevesi geliyor insanın. Vallahi.

2 yorum:

A.Gökhan ALTUN dedi ki...

akılda kalıcı ve basit slogan herzaman iyidir derler ama herşeyde olduğu gibi bu kavramları biraz abartmışlar galiba ingilizler.

Unknown dedi ki...

İskoçyalılara bu slogan için teşükkür etmek gerek çünkü uzun zamandır bu akdar gülmemişimidir.Bu haberi görünce aklıma gelen şu bizim mahallede ki pansiyonda yaklaşık 20 senedir welcome to filiz pansiyn yazar meğersem bizim osman dayı ne büyük reklamcımıştı bizim haberimiz yokmuşşş:)))