2 Mart 2008 Pazar

Expo sadece İzmir'in meselesi mi?

Biz İzmir'liler olarak biliyoruz da, maalesef diğerlerinin fazla bir fikri yok. İzmir EXPO 2015'in iki resmi adayından bir tanesi. Diğer aday Milano, organizasyonu kimin alacağı ise bu ay sonunda belli olacak.

Maalesef diyorum, çünkü İzmir dışında yaşayan kiminle konuşsam "Expo mu, o da ne?" şeklinde tepki veriyor. Aldığım en iyi cevap bile "Aaa evet öyle bir şey duyduk ama nedir bilmiyoruz" biçiminde oluyor. Bu tepkilerden organizasyonun pazarlama iletişiminin çok efektif olmadığı zaten gayet açık. Kısaca söylemek gerekirse, EXPO, 6 ay süren bir fuar. Bizim için önemi, yapıldığı kentin çehresini değiştirmesi, çünkü EXPO milyonlarca ziyaretçi ve milyarlarca dolar yatırım demek. O yüzden, biz İzmir olarak, Türkiye'nin yıllardır kaderine terk edilmiş bu güzide kenti olarak, EXPO 2015'i çok istiyoruz.

Bu konu nereden çıktı, şuradan: Biraz önce TAV'ın sitesine girdim, ki kendileri Türkiye'deki bir çok havalimanının işletmecisi olan firmadır. Bütün büyük havalimanları için ayrı ayrı siteler hazırlamışlar. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın sayfasında EXPO 2015 logosunu ve organizasyon hakkında bilgi gördüm. Merak ettim, diğer havalimanlarının sitelerinde, misal İstanbul Atatürk'te ya da Ankara Esenboğa'da var mı diye. Tabii ki beklediğim gibi, YOK!

İstanbul'un, Ankara'nın, ya da diğer bir kentimizin aday olduğu bir organizasyon nasıl hepimizin meselesi ise (bkz: Olimpiyatlar, F1 vesaire), EXPO da bizim meselemiz beyler! Hayır, üvey evlat olduğumuzun farkındayız ama bu kadar da açık edip üzmeyin adamı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cumartesi günü Kordon'dayım. Hava güzel, insanlar Kordon'a akmış. Kordon'un ortasında bir Expo danışma bürosu kurulmuş prefabrikten. İnsanların bilgi alması ve gönüllü olması için ama içinde kimse yok. Kapısı kilitli, öylece duruyor. :)

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

İzmirlinin kendisi umursamıyorsa başka kentli neden umursasın ki, değil mi?

Resim sizin siteden linkli bu arada, zaten biliyorsunuzdur, onun için de ayrıca teşekkürler.